Mozilla Firefox 9 pentru Android

externalizare servicii IT

Salut!

Prietenii nostri de la Open Project ne informeaza despre aparitia Firefox 9 pentru Android (sistemul de operare al multor echipamente de tip smart phone si tablete non acetilsalicilice).

Asadar, Firefox 9, vine cu o serie de modificari importante ale interfetei de utilizare pentru dispozitivele ce au ca sistem de operare android. Deasemenea noua versiune de Firefox 9, vine cu un suport extins pentru tehnologiile HTML 5, cu posibilitatea de a scana coduri de bare, si de a urca pozele facute cu camera tabletei sau smartphone-lui direct pe retelele sociale. Prima noutate cu care ne incanta noul Firefox 9, o reprezinta mutarea completa a taburilor pentru ferestrele deschise, dar inactive in stanga ecranului de lucru, sub forma miniaturizata. Pagina activa in care lucram este afisata insa in full screen. La rotirea tabletei sau a smartphone-lui din landscape in modul portrait, taburile sunt mutate in partea din stanga sus a ecranului de lucru.

Cei de la Mozilla, pentru cresterea vitezei de afisare a paginii, au ascuns meniul browserului, pe toata perioada nefolosirii lui.

Meniul “Action Bar” oferă acces la urmatoarele functii:

– opţiunile de configurare

-componente Add-in

-lista de download

-fişiere bookmark

-butoanele back/forward şi alte facilităţi

Tot ca o noutate a acestei versiuni pentru Android o reprezinta posibilitatea de a salva bookmark-urile paginilor vizitate direct în Home Screen-ul Android, folosind gesturile rapide.

Aplicatia Firefox 9 poate fi descarcata gratuit din Android Market.

Daca noutatile aduse de cei de la Mozilla sunt pe placul utilizatorilor, acest lucru se va reflecta imediat in cresterea numarului de descarcari ale aplicatiei de pe Android Market.

Astept parerile voastre referitoare la aceasta aplicatie.

Toate cele bune,

Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published.