Licenta Office – ce ti se potriveste?

administrare retele

Salut,

Exista multa confuzie atunci cand cineva care nu este tocmai initiat in domenii precum servicii IT, depanare calculatoare, administrare retele si mai ales in ale programelor pentru calculator doreste sa-si cumpere un pachet Office cu licenta (cum altfel, nu?). 🙂

Iata cateva repere care, sper eu, vor lamuri cat de cat neuronii confuzati:

Din start va spun ca Office 2013 rulează doar pe Mac OSX, Windows 7 și 8, nu și XP, de la care ne-am luat adio, ca si sistem de operare. Licentele sunt dupa cum urmeaza:

Office 2013 Home and Student Edition la 549 lei este pretul de astazi, postat de Emag.

Pachetul include Word, Excel, PowerPoint si OneNote. Licenta se poate instala doar pe un singur calculator, dar este valabila nelimitat.

Programele sunt cele necesare celor care il cumpara pentru acasa sau pentru studii (studentie), insa nu exista in pachet si Microsoft Outlook. Atentie ca licenta este (scrie pe cutie marunt) pentru aplicatii non-comerciale, adica la un control al BSA iti iei amenda pentru utilizarea intr-o companie/firma/chiosc/taraba.

Office 365 Home Premium la 399 de lei pe an cu abonament, pretul listat azi de Emag. 

Acest pachet este oferit ca un fel de serviciu, tariful se plateste anual, e ok in cazul in care te razgandesti, apare ceva nou si asa nu ramai cu marfa pe stoc. E ca un leasing operational pentru masina….practic il inchiriezi.

Contine Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher si Access, adica full option, primesti 20 GB spațiu pe SkyDrive sa-ti stochezi datele si sa le vada si altii (ok, e cloud sigur, garanteaza ei iar eu glumes cu nesiguranta) si 60 de minute internationale pe Skype in fiecare luna, daca nu ai abonament convenabil la Vodafone sau Orange.

Combinatia maxima e ca ai voie să le instalezi simultan pe 5 calculatoare, ba chiar sa dezinstalezi licenta de pe unul si sa o pui pe altul nou.

Office-ul se poate instala si pe tablete, Macbook-uri si altele. Platesti anual, dar pentru 5 echipamente, nu unul si o sa dai exemplu de corectitudine.

Atentie ca undeva mic de tot scrie ca nu este pentru firme, adica la un control BSA ti-o furi, amenda, ultima oara cind am verificat era 600 milioane sau 4 ani de celula. Nasol!

Office 2013 Home and Business la 1.139,99 lei pretul listat azi de Emag.

Acesta e pentru firme (stiu, te rupe la buzunar, dar daca nu ai chef sa descoperi Open Office gratuit, fa economie si ia-ti MS Office), include o singura licenta valabila nelimitat, vezi ca iti ofera Emag si un hard extern la oferta dar poti sa-l cumperi si separat, ai link acolo, contine programele obisnuite Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote. Daca vrei si Access si Publisher, incearca mai jos, dar ia loc inainte sa citesti pretul!

Office 2013 Professional la 2.099,99 lei listat azi la Emag.

Este tot pentru firme, ca si versiunea anterioara, dar primesti in plus Access si Publisher. O singură licenta, netrasferabila, dar valabila nelimitat. La banii astia, momentan, au inclus si un kit mouse + tastatura Microsoft. Era si cazul!

Atentie, sa nu clacati: Pachetele nu au CD de instalare, doar cd-key, iar programul, kitul cum ii spunea bunicul, se descarca ulterior de pe net. Gasiti si variante in dulcele grai romanesc in magazine, insistati ca va descurcati.

Sper sa fie de ajutor cuiva informatia, o zi faina, wireless intins, cum se zice in pescuit!

Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published.