Cont email suspendat pentru abuz – Google Apps

retele calculator depanare

Salut!

De ceva vreme Google ne ofera optiunea sansa si onoarea de a ne parca toate casutele noastre de email la ei, prin intermediul Google Apps. Daca avem pina in 10 conturi de email, le putem gazdui gratuit, cu acces via browser, la ei. Si nu numai emailuri, dar si multe alte inventii care pot fi utile la ocazii, nunti, botezuri si inmormantari.

Am acceptat oferta lor pentru cativa clienti si le-am parcat emailurile la Google. Toate bune si frumoase pina de curind, cand in cazul unui client, m-am trezit cu unul dintre cele 8 conturi de email suspendat.

Suspended For Abuse – se ratoia la mine anuntul de avertizare!

Am aflat cu acest prilej ca politica Google antispam s-a schimbat, cum altfel decat in rau. Ca tot ce ne inconjoara pe linie de IT. In rau in sensul ca permisivitatea a fost mult diminuata, desi ca si pana acum, ce e Spam, Viagra, “Enlarge you penis” merge in Inbox si ce e bun, util, in interesul companiei, merge la gunoi, in Spam, Trash, Heavy Metal.

 Prin urmare:

– nu scrieti subiectele mesajelor trimise cu CAPS LOCK. Scrieti firesc, altfel pica de spam.

– nu folositi prea multa formatare in corpul mesajului (CAPS, links, BOLD) decat daca este nevoie

– atentie la semnatura electronica, fara cine stie ce inventie de foto atasata. Sa fie un format simplu, banala si mica, poza adica.

– atentie daca ai primit multe mesaje inapoi si fara livrare (bounce)…acele Mail Delivery Error/Report/etc

– iti poti verifica diverse chestii copiind exact subiectul si continutul mesajului tau refuzat accesand acest instrument online de verificare. 

Daca ajungeti sa aveti contul suspendat de Google, ei spun acolo ca se ridica suspendarea in 24 de ore….lucrul asta nu este adevarat! Am stat 2 saptamani! Stiu!

Am scormonit netul si am gasit un link salvator, unde va autentificati cu user si parola dar si cu “Captcha” (nu Capșa) , metoda aia de litere si cifre formate aleator, pe care trebuie sa o introduceti. Urmati linkul, autentificati-va, daca nu vrea din prima insistati DAR NUMAI prin linkul asta pina apare mesaj in limba lui Mark Twain: “Vom verifica si ridicam suspendarea. Reveniti in cont peste 10 minute.” Dati CONTINUE si gata! Dupa 10 minute contul este accesibil si functional!

Cat timp contul e suspendat, nu poate sa fie sters din meniul de administrare! Daca suspendarea e facuta de un administrator al tau, atunci da. Daca e de la Google…nu prea. 

ATENTIE: inainte sa aplici treaba asta, asigura-te ca ai verificat si ai eliminat posibilele cauze care atrag atentia asupra acestui cont, cauze care-l fac sa fie etichetat drept spam. 

Spor in tot si toate!

Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published.