Computer cu software gratuit

Salut!

Obisnuinta face din noi consumatorii ideali. Comoditatea, faptul ca ne-am invatat sa calculam 2×2 la calculator in loc sa facem cumva, in minte, ne transforma in clientii ideali ai companiilor producatoare de software.

De-a lungul timpului am vazut multi oameni care din diverse motive (fie isi incepeau afacerile, fie isi actualizau tehnologia din dotare) cautau oferte pentru sisteme de operare, programe de Office, etc. Si cu toate ca le-am spus ca exista alternativa gratuita, cei mai multi au zis: m-am obisnuit cu astea. Si apoi se plangeau ca dau o groaza de bani, se mirau ca daca luau o licenta de Office sau Windows nu o puteau folosi pe mai multe computere si tot asa.

Pe scurt, se poate cumpara un computer pe care sa instalezi un sistem de operare GRATUIT care sa aiba, sa zicem, Linux la baza (Ubuntul desktop e minunat), pe care ai deja Office (Word, Excel, Power Point, Access, etc) in formula Open Office absolut GRATUIT. Cat despre solutie antivirus gratis, fiind Linux, emotiile nu trebuie sa fie atat de mari, dar daca insisti, gasesti ceva pe masura poftelor.

Totodata exista software gratuit, facut de inimosi, ca alternativa la aproape toate programele existente in comert. Tot ce trebuie sa faci pentru a le folosi este sa accepti sa inveti ca butonul X nu e in dreapta ci in stanga, ca alinierea rindurilor nu este ca in Office-ul cunoscut de noi si tot asa.

Asadar se poate. Un computer dotat cu programele necesare lucrului la birou (secretariat, operare diverse), fara o investitie de cca 15 – 20 milioane de lei in software, si perfect legal.

Articol destinat celor care nu stiau! 🙂

Sa-ti mearga (PC-ul) bine,

Traian

Leave a Reply

Your email address will not be published.